В Лондон опашките от желаещи да се простят с кралица Елизабет

...
В Лондон опашките от желаещи да се простят с кралица Елизабет
Коментари Харесай

Извиха се огромни опашки от желаещи да се сбогуват с Елизабет II

В Лондон опашките от искащи да се простят с кралица Елизабет Втора, чиито ковчег сега е изложен за поклонение в постройката на Народното събрание, продължиха да се вият и тази нощ, макар че температурата в английската столица падна до 6 градуса. Доброволци раздаваха одеяла и чай. Движенето в региона е изцяло отцепено от полиция, а всеобщия градски превоз е с изменени направления. Опашки се виеха на километри по река Темза от сряда, когато ковчегът ѝ беше донесен в парламентарния комплекс на Обединеното кралство.

Междувременно лондонската полиция заяви, че две дами са станали жертви на полови похищения, до момента в който са чакали на опашка, с цел да отдадат респект на починалата кралица, съобщи Ройтерс. Те са били нападнати в градинка, в която е имало и други жители, пристигнали на поклонението, а причинителят е арестуван и против него към този момент има повдигнати обвинявания. Силите на реда споделиха, че през вчерашния ден деветнайсет годишен юноша на име Адио Адешине е бил изправен пред Уестминстърския магистратски съд, откакто против него са били повдигнати две обвинявания в нарушавания на заповед за попречване на полови похищения. " Както са видели хората на опашката, полицейските чиновници са били разполагаем, реагирали са неотложно и са арестували мъжа ", съобщи представител на лондонската полиция. Той увери, че силите на реда ще продължат да подсигуряват сигурността на жителите, които желаят да се сбогуват за последно с кралицата. 

Стотици военни от английската войска, военновъздушните сили и военноморския флот участваха в генерална подготовка на траурното шествие, което ще приключи с полагането на ковчега на кралица Елизабет Втора в гроба, съобщи Асошиейтед прес. Рано тази заран военните се строиха на алеята " Лонг уок “, която води до замъка Уиндзор, и потеглиха, водени от армейски оркестър. В понеделник те ще вземат участие в погребалното шествие, обградени от хиляди жители, които се чака да посетят Уиндзор, с цел да кажат последно довиждане на кралицата.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР